Wij zijn op de wereld om elkaar te helpen (Marcus Aurelius)

Mijn naam is Greta Stienstra. In mijn werk als therapeute sta jij als mens centraal. Ik sta open voor elke hulpvraag en ik kijk graag of ik je kan helpen.

Welkom bij mijn praktijk.

Als kinder- en jongerentherapeut ben ik een verbindende schakel binnen de jeugdhulp. Ik ben aangesloten bij de RBCZ Kinder- en jongerentherapeuten. Download meer informatie via deze link.

Graag ga ik samen op zoek naar de oorzaak van de problemen.

Je kunt via deze link een afspraak maken

Achtergrondinformatie:

Na het behalen van mijn Atheneum diploma in Heerenveen ben ik eerst werkzaam geweest in de zakenwereld. Het werken met kinderen had echter altijd al mijn interesse en dit leidde er toe dat ik eind jaren negentig de opleiding tot BSM – de Jong Therapeute heb gevolgd. Na de opleiding opende ik in 2002 de deuren van mijn praktijk.

De problemen waar kinderen vaak mee zitten is dat het niet goed gaat met het verwerken van de leerstof, de sociale ontwikkeling en het tempo van ontwikkelen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. De problemen waar (jong)volwassenen vaak tegen aan lopen, zijn: pijnklachten, klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat, niet goed in balans zijn, niet goed (meer)  om kunnen gaan met levensproblemen of men heeft last van een algemeen gevoel van zich niet goed voelen.

Hoe kan dat? Dat waarom, dat interesseert mij. Dat is mijn vakgebied. Aan de ene kant op zoek naar de details, aan de andere kant alle details verbinden tot een geheel. Al tijdens de opleiding tot BSM – de Jong Therapeute wilde ik graag (nog) meer weten over embryologie, anatomie, fysiologie en pathologie. Na een les in de Geïntegreerde Technieken (osteopatische technieken) was ik verkocht. De technieken sluiten namelijk naadloos aan bij de BSM – de Jong Therapie.

Om nog beter te kunnen aansluiten bij kinderen met ontwikkelingsproblematiek en/of een chromosomenafwijking heb ik de opleiding tot mediator bij Stibco gevolgd. De technieken van Professor Feuerstein, Pnina Klein en Vygotsky geven veel inzicht in de kennis, het niveau en het functioneren van kinderen. Daarnaast heb ik de opleiding “Ik leer anders” gevolgd. Deze methode verdiept zich in de belevingswereld van beelddenkers.

In 2016 heb ik de opleiding psychosociale basiskennis gevolgd. Het is niet altijd direct duidelijk waar de problemen bij kinderen (en ook volwassenen) zijn begonnen. Ligt de oorsprong van de klachten in het lichaam of heeft het lichaam een reactie gegeven op psychosociale problematiek.

 

Greta Stienstra – opleiding

Overige diploma’s:

pula-2010-amfi-g-en-as