Het geniale van communicatie is gelegen in het tegelijkertijd volledig eerlijk en volledig vriendelijk te zijn. (John Powell)

day-out-372329_960_720

Communicatie - samen

Hoi hoe gaat het met jou? Nou wel lekker. Alles ook goed met jou? Iets zeggen, de ander luistert en reageert op wat jij zegt, dat is communicatie.

Moeilijk gezegd: Communicatie is contact maken met elkaar. Op Wikipedia staat: “Een activiteit waarbij levende wezens betekenissen uitwisselen door op elkaar signalen te reageren”.

Actie is reactie, jij doet of zegt iets en die ander reageert daarop.

Om elkaar goed te kunnen begrijpen moet je in staat zijn gezichtsuitdrukkingen te begrijpen, weten wat woorden betekenen, kennis van gezegdes en uitdrukkingen en het kunnen spreken. Daarnaast moet je in staat zijn om uit te drukken aan de ander wat je wilt, het verbaliseren van je boodschap aan de ander.

Een andere vorm van communicatie is lichaamstaal. Lichaamstaal gaat voor woorden. Je ziet al wat iemand bedoelt voordat iemand het zegt.

Zonder communicatie voel je je afgesneden van anderen, afgesneden van de wereld. Het is dus belangrijk dat je kind leert communiceren met andere kinderen.