Met behulp van osteopatische technieken naar een heldere geest en soepel lichaam.

Interesse? Maak een afspraak voor een Pre-Check!

Ondanks het feit dat aan de embryologie door de klassieke geneeskunde, ten onrechte, weinig aandacht toebedeeld wordt, liggen hierin de inspiratie, het fundament en de sleutel tot de Geïntegreerde Technieken.

De Geïntegreerde Technieken zijn osteopatische technieken zowel voor volwassenen als kinderen.

Het is een fantastische manier omdat lichamelijke testen direct uitwijzen waar de blokkades zich bevinden.

Het resultaat is na behandeling ook meetbaar. Ook voor de patiënt!

De bewegelijkheid van de gewrichten geeft veel informatie over de vitaliteit en de bewegelijkheid van de organen. Als organen en/of gewrichten niet soepel – KUNNEN – bewegen, gaat het lichaam “vast” zitten. Dit heeft gevolgen voor het functioneren zowel mentaal als fysiek.

De methode Geïntegreerde Technieken is een hele mooie manier om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht. Soms gaat het zo langzaam dat het je pas na een tijd opvalt dat je je eigenlijk niet zo fit voelt.

Deze disfuncties, dus niet goed kunnen functioneren,  hebben gevolgen voor het gedrag. Wat je vaak ziet bij kinderen is dat leren niet goed gaat, stil zitten, met elkaar omgaan gaat niet soepel of je kind maakt niet de ontwikkelingssprongen die het normaal zou maken.

Het lichaam heeft dan vaak hulp nodig om het evenwicht te herstellen.

Geïntegreerde Technieken is een methode voor een onderzoekende en therapeutische benadering met de handen voor het behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en zachte weefsels in het lichaam. Simpel gezegd, er zit ergens iets vast en dat zorgt er voor dat het op een andere plek pijn kan gaan doen maar vaker zorgt het er voor dat je je niet prettig voelt.

Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden. Als het lichaam gezond is, gebeurt dat ook. Is het evenwicht verstoord geraakt, dan ontstaan er disfuncties. Denk bijvoorbeeld aan: Geboorteproblematiek,; een ongeluk (hersenschudding); een ziekte of operatie; stress of slechte voedingsgewoonten.

Wat zijn nu die disfuncties? Waar kun je dan aan denken? Hieronder wat voorbeelden van klachten:

 • concentratiestoornissen
 • agressie
 • pijn
 • niet stil kunnen zitten
 • dwanghouding/scheef staan
 • snel uitgeput zijn (ook bij geestelijke inspanning)
 • niet weerbaar zijn
 • eetproblematiek
 • dwars gedrag
 • vergeetachtig
 • buikpijn
 • hoofdpijn
 • spraakproblematiek
 • huilbaby’s

De behandeling gebeurt op de behandelbank in een rustige ontspannen sfeer.

Ik onderzoek niet alleen de regio waarin de klacht optreedt maar het hele lichaam en ga daar aan het werk waar ik de oorzaak aantref. Ik behandel dus niet alleen de plek waar je klachten hebt, maar het hele lichaam want de oorzaak van pijn, spanning kan ergens anders in het lichaam opgebouwd zijn.

Hoe doe ik dit? Ik werk met het originele testschema en ga daarna op zoek naar bewegingsverlies in je lichaam. Daarna maak ik met zachte handgrepen en bewegingen blokkades in organen, botten, spieren en gewrichten los.

Het resultaat is direct merkbaar of zoals iemand zo mooi zei: ik kan mijn nek weer draaien.

De methode Geïntegreerde technieken is in 1998 ontwikkeld door Frank de Bakker (osteopaat). Frank de Bakker ontdekte meerdere nieuwe relaties binnen het lichaam en ontwikkelde een heldere en effectieve aanpak. De Geïntegreerde Technieken hebben als basis embryologie, anatomie, fysiologie en pathologie.

gt