Wij zijn op de wereld om elkaar te helpen (Marcus Aurelius)

Welkom bij mijn praktijk.

Als kinder- en jongerentherapeut ben ik een verbindende schakel binnen de jeugdhulp. Ik ben aangesloten bij de RBCZ Kinder- en jongerentherapeuten.

Graag ga ik samen op zoek naar de oorzaak van de problemen.

Je kunt via deze link een afspraak maken

Achtergrondinformatie:

De problemen waar kinderen vaak mee zitten is dat het niet goed gaat met het verwerken van de leerstof, de sociale ontwikkeling en het tempo van ontwikkelen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. De problemen waar (jong)volwassenen vaak tegen aan lopen, zijn: pijnklachten, klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat, niet goed in balans zijn, niet goed (meer)  om kunnen gaan met levensproblemen of men heeft last van een algemeen gevoel van zich niet goed voelen.

Al tijdens de opleiding tot BSM – de Jong Therapeute wilde ik graag (nog) meer weten over embryologie, anatomie, fysiologie en pathologie. Na een les in de Geïntegreerde Technieken (osteopatische technieken) was ik verkocht. De technieken sluiten namelijk naadloos aan bij de BSM – de Jong Therapie.

Om nog beter te kunnen aansluiten bij kinderen met ontwikkelingsproblematiek en/of een chromosomenafwijking heb ik de opleiding tot mediator bij Stibco gevolgd. De technieken van Professor Feuerstein, Pnina Klein en Vygotsky geven veel inzicht in de kennis, het niveau en het functioneren van kinderen.

Het is niet altijd direct duidelijk waar de problemen bij kinderen (en ook volwassenen) zijn begonnen. Ligt de oorsprong van de klachten in het lichaam of heeft het lichaam een reactie gegeven op psychosociale problematiek.

 

Greta Stienstra – opleiding

  • I.B.S.M. – Instituut Brain Stimulating Method – 2002
  • Frank de Bakker – osteopaat – Geïntegreerde Technieken – 2008
  • Stibco – Stichting ter Bevordering van de Cognitieve Ontwikkeling – 2009
  • Opleidingscentrum Ik leer anders – 2017

Overige diploma’s:

  • Academie Sagho – diploma Medische Basiskennis oude stijl – 2011
  • Energieschool – diploma Medische Basiskennis volgens Plato Norm – 2016
  • Energieschool – diploma Psychosociale Basiskennis volgens Plato Norm – 2016